Αυτοκίνητο που ήταν φορτωμένο με σημαντική ποσότητα ναρκωτικών εντόπισαν σήμερα νωρίς το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα.


Ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνεται ημεδαπός συνεργός του, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν (3) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν:
· (8) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (48) κιλών και (280) γραμμαρίων και
· (19) συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») συνολικού βάρους (1) κιλού και (917) γραμμαρίων.


Όπως προέκυψε επιπλέον, το παραπάνω αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, είχε μισθώσει ο ημεδαπός κατηγορούμενος από εταιρία εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων.
Τέλος, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς να είναι κάτοχος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


ΠΗΓΗ   thespro.gr