Δύο νεαρές γυναίκες από τη Βουλγαρία, μία 25χρονη και μία 27χρονη δεν δίστασαν να αρπάξουν εχθές το πορτοφόλι μίας Γαλλίδας που επέβαινε σε αστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Όμως, η άμεση επέμβαση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη των δύο γυναικών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προληπτικής αστυνόμευσης και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών. Έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για περιπτώσεις κλοπής αποτρέποντας την παράνομη κατοχή και χρήση τυχόν αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, έπειτα από καταδίωξη, των δύο γυναικών 25 και 27 ετών από τη Βουλγαρία, οι οποίες, εντός λεωφορείου που κινούταν στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, αφαίρεσαν από Γαλλίδα επιβάτη πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά της έγγραφα, πιστωτική και τραπεζική κάρτα, αλλά και χρηματικό ποσό.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν πορτοφόλι με έγγραφα άλλης γυναίκας, για το οποίο δηλώθηκε κλοπή σε αστυνομική Υπηρεσία του Νομού Σερρών. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο συλληφθείσες απασχόλησαν και κατά το παρελθόν τις Αρχές για συναφές αδίκημα.

Πηγή thestival.gr