Άμεση εκκένωση και απολύμανση των κρατητηρίων στο ΤΔΜ Καβάλας ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλλάκων μετά τα πολλαπλά κρούσματα covid-19 που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.


Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΥΦΥ αντιδρώντας άμεσα στις αναφορές κρουσμάτων covid στο συγκεκριμένο ΤΔΜ, απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό για τη διασφάληση της υγείας αστυνομικών και κρατουμένων, ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον απόλυτο βαθμό. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη ΠΟΣΥΦΥ, καμία πρόληψη και κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλεται από τη σχετική νομοθεσία δυστυχώς δεν τηρείται από την Δ.Α. Καβάλας, δημιουργώντας ανησυχία και δυσαρέσκεια στο προσωπικό της Υπηρεσίας.

Ως όφειλε η Διοίκηση σύμφωνα με τις σχετικές διαταγές των αρμόδιων υπηρεσιών του Αρχηγείου, όφειλε να αναζητήσει χώρους που να πληρούν τις προϋποθέσεις για ημέρες καραντίνας των μεταναστών που συλλαμβανόταν ως πρώτη είσοδο στη Χώρα και όχι να συνωστίζονται σε κρατητήρια που απαιτούν την άμεση και συνεχή επαφή με το προσωπικό φύλαξης, χωρίς καμία ενέργεια για την αποφυγή της διασποράς covid-19.

Για την ασφάλεια του προσωπικού αλλά και των κρατουμένων, ζητήθηκε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η άμεση εκκένωση των κρατητηρίων και η απολύμανσή τους σε συνδυασμό με τον ορισμό χώρου κράτησης καραντίνας που να πληρούνται οι προυποθέσεις.
Οι απαιτήσεις των τηρούμενων μέτρων από το προσωπικό, δεν αποπιεί τις ευθύνες της διοίκησης για τα μέτρα πρόληψης που θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


bordernews.gr