Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, που πραγματοποίησε η Ένωση Συνοριακών Αστυνομικών Ξάνθης.

Η ανταπόκριση των πολιτών της Ξάνθης, στο κάλεσμα βοήθειας και αλληλεγγύης που διοργάνωσε το Σωματείο Συνοριοφυλάκων Ξάνθης με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης  υπήρξε συγκινητική .

Η όλη προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης που συμπεριλαμβάνει τρόφιμα, είδη καθαρισμού, φάρμακα, ζωοτροφές, είδη ρουχισμού καθώς και διαφόρων άλλων ειδών, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα στους πληγέντες, και για τα οποία υπήρξε επικοινωνία του σωματείου με τους τοπικούς φορείς των πληγέντων περιοχών, ξεκίνησε από το Σάββατο 7 Αυγούστου και διήρκησε ως σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ξάνθης, έχει λιγότερο από  2 μήνες που ιδρύθηκε, καθόσον ολοκλήρωσε την εκλογική διαδικασία της στις 19-06-2021 και παρόλο το σύντομο διάστημα λειτουργείας της, κατάφερε να διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία , υπευθυνότητα, ευαισθησία και σεβασμό , την συγκέντρωση και αποστολή  βοήθειας και αλληλεγγύης , με την καθολική συμμετοχή και  προσφοράς των αναγκαίων ειδών, των πολιτών της Ξάνθης.

Από τα είδη πρώτης ανάγκης που προσέφεραν οι πολίτες της Ξάνθης , έχει γίνει ήδη μέχρι τώρα η αποστολή ενός φορτίου, το οποίο παρέλαβε ο φιλανθρωπικός σύλλογος Μαντουδίου Εύβοιας ,και θα ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή σε ανάλογη περιοχή.

Σε ανάρτηση της η Ένωση Συνοριακών Αστυνομικών Ξάνθης, αναφέρει:

Ευχαριστούμε τον κόσμο της Ξάνθης για την υπέρμετρη προσπάθεια που κατέβαλε στη συλλογή όλων των αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης . Είμαστε συγκινημένοι διότι αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας ο κόσμος της Ξάνθης έδωσε βροντερό <<παρόν>>.!!

Στις περιοχές και στους πληγέντες των πυρκαγιών που έχουν χτυπήσει τη χώρα μας θέλουμε να δηλώσουμε τη συμπαράσταση μας και να τους πούμε ότι είμαστε δίπλα τους και η σκέψη μας είναι μαζί τους.!!

 Οι συνοριακοί φύλακες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν όπου και όποτε το χρειαστεί η πατρίδα μας , με όποιον τρόπο είναι ανθρωπίνως δυνατό,!!
















bordernews.gr