3 τόνους αφγανικής ηρωίνης βρήκαν και κατάσχεσαν οι αρχές της Ινδίας
σε εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι της Μούνδρα, καθιστώντας αυτή την ποσότητα ναρκωτικών ως μία από της μεγαλύτερες που έχουν βρεθεί ποτέ στη χώρα.

Τα δύο εμπορευματοκιβώτια είχαν φτάσει στην Ινδία από το Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν. Οι αρχές ακλουθώντας τις πληροφορίες που είχαν κατάφεραν να φτάσουν στην τεράστια ποσότητα ηρωίνης.

Οι αρχές συνέλαβαν το ζευγάρι που διοικούσε την εισαγωγική εταιρεία πίσω από το φορτίο που περιείχαν τα εμπορευματικιβώτια, Aashi Trading. Η εταιρεία είναι μια μικρή επιχείρηση που βρίσκεται στη Vijayawada, μια μικρή πόλη στην άλλη πλευρά της χώρας από την Μούνδρα.

«Η ηρωίνη με τη μορφή ταλκ σκόνης προοριζόταν να φτάσει στο Δελχί», δήλωσε τοπικός αστυνομικός επίτροπος στους Times of India. Την Τρίτη, ένας αξιωματούχος είπε στους Hindustan Times ότι το ζευγάρι φέρεται να έλαβε προμήθεια 16.000 δολαρίων για να χειριστεί την αποστολή.

«Ο ρόλος τους στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών ερευνάται αλλά φαίνεται να είναι μικροί παίκτες καθώς η προμήθειά τους ήταν πολύ χαμηλή», είπε ο αξιωματούχος. Οι Ινδοί ερευνητές εξετάζουν ένα δίκτυο Αφγανών που πιστεύεται ότι είναι οι κύριοι εγκέφαλοι του σχεδίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία των ναρκωτικών είναι περίπου 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, τα δεδομένα τιμών της UNDOC θέτουν τη χονδρική αξία του φορτίου σε ένα μικρό κλάσμα αυτού του ποσού, περίπου 60-90 εκατομμύρια δολάρια. Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τις πρόσφατες «ιστορικές» κατασχέσεις στην Ευρώπη.

Πηγή e-nautilia.gr