Αθήνα, 01 Σεπτεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 200/2/204α

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ 31/08/2021



Συνεδρίασε, χθες 31 Αυγούστου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε για τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας για το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Δυστυχώς, η περίοδος αυτή σημαδεύτηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προκαλώντας αισθήματα θλίψης, αλλά και συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας σε πολλές περιοχές. Για το ζήτημα αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά και από σχετικά αιτήματα των Ενώσεων Ευβοίας, Βορειοανατολικής Αττικής, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, αποφάσισε ομόφωνα, η Ομοσπονδία μας να προβεί στη στήριξη των πληγέντων με βάση σχετική πρόταση που θα υποβληθεί στα αρμόδια όργανά της από εξαμελή επιτροπή, η οποία θα εξετάσει σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το είδος της βοήθειας που δυνάμεθα να παράσχουμε προς αυτούς.

Στις βασικές μας παρεμβάσεις, επίσης, καταγράφεται η καταγγελία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για έλλειψη ευαισθησίας όσον αφορά στη μη αποδέσμευση των απαιτούμενων κεφαλαίων, προκειμένου να χορηγηθούν, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού του ΤΑΠΑΣΑ, οικονομικές ενισχύσεις σε συναδέλφους μας. Καταγγείλαμε επίσης ότι το Ταμείο έχει βάλει «λουκέτο», θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των συναδέλφων μας. Με ανακοίνωσή μας επικροτήσαμε την απόφαση για την ίδρυση περιφερειακών ιατρείων στις έδρες των Περιφερειακών διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή μας για την επίλυση ενός διαχρονικού μας αιτήματος που ήταν ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη δημοσίευση του Π.Δ. 60/2021 που αφορά στην ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων-ένα διαχρονικό επίσης αίτημά μας που λαμβάνει σταδιακά σάρκα και οστά μετά από τις έντονες πιέσεις και την υποβολή σχετικών μας προτάσεων στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ομοσπονδία το ίδιο διάστημα έχει στο ενεργητικό της σημαντικές παρεμβάσεις όσον αφορά στην ιδιαίτερη μέριμνα που έπρεπε να έχουν λόγω της πανδημίας οι Δόκιμοι Αστυφύλακες κατά την περίοδο της πρακτικής τους εκπαίδευσης, καθώς και για άλλα αιτήματα που τέθηκαν από Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και αφορούσαν στην υλικοτεχνική υποστήριξη και ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών κ.ά.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκε επίσης η υγειονομική θωράκιση του αστυνομικού προσωπικού. H Ομοσπονδία μας κάνει σαφές ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας και των κυρώσεων (διενέργεια δωρεάν τεστ).

Τέλος, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τις καθιερωμένες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού της Χώρας, μετά από συζήτηση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, το ΔΣ να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Γραμματεία για τις περαιτέρω ενέργειές της, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση των Προέδρων των Ομοσπονδιών και τη συμπόρευσή μας με τις άλλες Ομοσπονδίες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

                                    O Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας
                       ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος        ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος


ΠΗΓΗ   poasy.gr