Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Χανιά | Δεκάδες Αφγανοί μετανάστες στην Παλαιοχώρα

Γύρω στους 100 νόμιμους μετανάστες με τις οικογένειές τους βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στην Παλαιόχωρα και μένουν στις κοντινές παραλίες.

Πρόκειται για Αφγανούς οι οποίοι ζουν νόμιμα στη χώρα μας και έφτασαν στην περιοχή από διάφορα σημεία της Ελλάδας, από την Αθήνα και περιοχές της Κρήτης

Το zarpanews.gr βρέθηκε στην Παλαιόχωρα και μίλησε με τους ανθρώπους, κάποιοι από τους οποίους μιλάνε αγγλικά και λίγα ελληνικά.

Όπως είπαν, αναγκάστηκαν πριν από καιρό να φύγουν από την χώρα τους λόγω του πολέμου και θέλουν πλέον να πάνε στη γειτονική Ιταλία, κάτι που τους υποσχέθηκε διακινητής που όμως παραμένει άφαντος.

Όπως είπε ένας άντρας στο zarpanews.gr: «Μας εξαπάτησαν! Ήρθαμε στα Χανιά για να μας μεταφέρουν στην Ιταλία προκειμένου να ζήσουμε εκεί. Είμαστε εδώ 10 μέρες και δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς. Δεν έχουμε πολλά τρόφιμα, ούτε πολύ νερό. Μένουμε στη παραλία, ψάχνουμε να βρούμε σκιά για να ξεκουραστούμε. Τώρα θα γυρίσουμε πίσω στην Αθήνα. Δεν ξέρουμε που θα πάμε μετά».

Όπως μας διαβεβαίωσαν είναι καλά στην υγειά τους, έχουν προς το παρόν τρόφιμα, νερό και δεν διατρέχει κάποιο πρόβλημα η υγεία τους. Από τη μεριά τους, κάτοικοι και καταστηματάρχες της Παλαιόχωρας τούς παρέχουν ότι μπορούν, όσο αυτό είναι εφικτό.

Οι υπάλληλοι των γύρω καταστημάτων τόνισαν πως το πρωί του Σαββάτου υπήρχαν πάνω από 60 άτομα στο σημείο της Παχειάς Άμμου. Κάποιοι είναι ήδη αρκετές μέρες εδώ, άλλοι ήρθαν σήμερα, κάποιοι έφυγαν το μεσημέρι για το λιμάνι της Σούδας και άλλοι ακόμα περιμένουν. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, χθες ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι πρόσφυγες έχουν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, κάποιοι έφυγαν χθές με λεωφορείο από την Παλαιόχωρα με προορισμό τα Χανιά με σκοπό να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής, ενώ σήμερα αναμένεται να φύγουν και οι υπόλοιποι.

Πηγή cna.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου