Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος διακινητής και ο συνεργός του έκρυβαν μετανάστες στο πορτ μπαγκάζ

Στις συλλήψεις δύο ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς με αυτοκίνητο.

Πρόκειται για Πακιστανούς ηλικίας 21 και 17 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό (πλησίον διοδίων Ασπροβάλτας) κατά τη διάρκεια του οποίου ο οδηγός και ο συνοδηγός αντιστάθηκαν, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν πέντε αλλοδαποί, τέσσερις από τη Σομαλία και έναν από το Πακιστάν (δύο εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών), οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου