ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Επανασυστάθηκε η λειτουργία της υπηρεσίας του Τ.Σ.Φ Τυχερού Έβρου - Χρ. Γιαλαμάς "Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη".

 


«To 2017, η τότε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των Υπηρεσιών, προώθησαν την υποβάθμιση - κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, με τη δημιουργία Γραφείου Διαχείρισης Μετανάστευσης εντός του οικείου Α.Τ. Τυχερού. Παρόλα αυτά η δραστηριότητα της προηγούμενης Υπηρεσίας και του προσωπικού του ΤΣΦ παρέμεινε η ίδια με δεκάδες επιτυχίες κατά των κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων μεταναστών, με αποκορύφωμα την συμβολή της στην επιτυχή αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης το Μάρτιο του 2020. 

Αυτό που επετεύχθη μονάχα είναι να μειωθεί το ηθικό του προσωπικού αλλά και να λειτουργεί κανονικά μια "ανύπαρκτη" Υπηρεσία.

Η επαναφορά της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού αποτέλεσε πάγιο και χρόνιο αίτημα της Ένωσής μας και της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. ως αποτέλεσμα της υπάρχουσας κατάστασης από μια άστοχη αναδιάρθρωση. Στις 3-8-2019, στην πρώτη επίσκεψη του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη στον Έβρο θέσαμε την αναγκαιότητα επαναφοράς της και σε κάθε ευκαιρία επαναφέραμε το σχετικό αίτημα. Με τελευταίο έγγραφο μας, υπ’ αριθμ. 10/2021 από 26-03-2021 προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία αναλύσαμε τους λόγους επανίδρυσης αλλά και την δημιουργία νέων οργανικών θέσεων προς κάλυψη των πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών που θα επιφέρει την οριστική διευθέτηση της υπηρεσιακής «ομηρίας» των αποσπασμένων αστυνομικών με ιδία έξοδα στην Δ.Α. Αλεξανδρούπολης.Σήμερα με το νέο Π.Δ. 29/2021 η Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού επανασυστήνεται, δικαιώνοντας ηθικά και συνδικαλιστικά τον χρόνιο αγώνα μας. 

Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για μία ακόμη φορά αφουγκράστηκε την αγωνία μας και την αναγκαιότητα μια τέτοιας ενέργειας στα πλαίσια της πληρέστερης κάλυψης των αναγκών για την προστασία των συνόρων της πατρίδας. 

" Ήταν δίκαιο έγινε πράξη... " όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων του Ν. Έβρου Χρ. Γιαλαμάς στην προσωπική σελίδα του στο FB .


bordernews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου