Την Δευτέρα η απολογία των δύο νεαρών από χωριά του Ηρακλείου

Η ατάκα «δεν είναι αυτό που νομίζεις», μάλλον ουδεμία τύχη θα είχε στην περίπτωση των δύο νεαρών κτηνοτρόφων από χωριά της ενδοχώρας του Ηρακλείου, οι οποίοι πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από πάνοπλους άνδρες της ΕΚΑΜ Κρήτης μέσα σε χασισοφυτεία, σε ρεματιά περίπου δύο χιλιόμετρα βόρεια του οικισμού Μιαμού.

Δεν ήταν μόνο οι πληροφορίες, τις οποίες επικαλούνται ότι είχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Ακροβολισμένοι στην περιοχή διαπίστωσαν ξεκάθαρα, όπως υποστηρίζεται, ότι οι δύο νεαροί, 27 και 24 ετών αντίστοιχα, είχαν κινηθεί «καρφί» προς την φυτεία, χωρίς να κοντοσταθούν ή να δώσουν την αίσθηση ότι έψαχναν κάτι άλλο και κατά σατανική σύμπτωση βρέθηκαν μέσα στο «ναρκοπέδιο».

Οι νεαροί κτηνοτρόφοι, οι οποίοι διαμένουν σε διαφορετικά χωριά από τον τόπο όπου φέρονται να είχαν στήσει το επαγγελματικό τους «πρότζεκτ», έφθασαν στην περιοχή το μεσημεράκι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν στις καταθέσεις τους αστυνομικοί, στάθμευσαν το αγροτικό στο οποίο επέβαιναν δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και στην συνέχεια περπάτησαν για περίπου 15 λεπτά μέσα στη ζέστη, σε δύσβατο μονοπάτι με πυκνή βλάστηση. Όταν πλέον μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο της φυτείας, πετάχτηκαν μπροστά τους οι καμουφλαρισμένοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, οι οποίοι μάλλον τους έκοψαν την …χολή.
Οι νεαροί πιάστηκαν μέσα στις φυτείες που είχαν δενδρύλλια ύψους μέχρι και 2,5 μέτρων

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, εντοπίστηκαν δύο μικρές φυτείες των 57 δενδρυλλίων συνολικά, ύψους έως 2,5 μέτρων, οι οποίες απείχαν μεταξύ τους περί τα 100 μέτρα. Και οι δύο φυτείες είχαν φυσική κάλυψη από πυκνή βλάστηση ενώ ήταν περιφραγμένες με πλέγμα.

Το πότισμα γινόταν με το ίδιο μαύρο λάστιχο που διέτρεχε τους χώρους και ξεκινούσε από τεχνητή δεξαμενή, η οποία είχε δημιουργηθεί σε υψομετρικά ανώτερο σημείο στην κοίτη του ρυακιού όπου είχε συλλεχθεί νερό και υπήρχε φυσική ροή. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι όσο αστυνομικοί ξερίζωναν τα δενδρύλλια στη μία φυτεία, ο 27χρονος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων στη δεύτερη φυτεία.

Ωστόσο, κατά τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, οι πληροφορίες τους μιλούν για καλλιέργεια από κοινού.

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Δευτέρα.

Πηγή patris.gr