Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης επετείου από την Απελευθέρωση της Μεγίστης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, καθώς και στον αγιασμό στα σχολεία του νησιού

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο παρέστη τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης επετείου από την Απελευθέρωση της Νήσου Μεγίστης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Ο Υπουργός παρακολούθησε το πρωί την Ακολουθία του Αγιασμού στα σχολεία του νησιού και στη συνέχεια την Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Ακολούθως μετέβη στο Ηρώο και κατέθεσε στέφανο, ενώ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγίστης, Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκους του νησιού.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιβιβάστηκε στην Πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «ΡΟΥΣΣΕΝ» η οποία περιπολεί στην περιοχή και συνομίλησε με τα μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Στρατόπεδο Δυνάμεως Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης όπου ενημερώθηκε σχετικώς με την αποστολή και το έργο της.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της επισκέψεώς του, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέφερε τα εξής:

Με αισθήματα χαράς, αλλά και περισσότερο τιμής, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Μεγίστη να εορτάσουμε την Επέτειο Απελευθέρωσης του νησιού κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αίσθηση είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε μία εσχατιά της Ελλάδας, αλλά ακριβώς στο σημείο απ’ όπου αρχίζει η Ελλάδα και ο νησιωτικός χώρος της, ακριβώς όπως ο Έβρος είναι το σημείο όπου αρχίζει η Ελλάδα και ο χερσαίος χώρος της.

Πραγματικά είναι σπουδαίο για μας και τιμή μας να ερχόμαστε σε επαφή με αυτό τον τόπο, τους Ακρίτες του κι ένα σημείο στο οποίο «η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πολύ δυνατά». Για εμένα προσωπικά υπάρχει η αίσθηση ότι δεν περιποιώ τιμή στο Καστελόριζο διότι παραβρισκόμαστε εδώ η Πολιτική και η Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επ’ ευκαιρία της Επετείου, αλλά η τιμή είναι δική μας να παραβρισκόμαστε σήμερα στο Καστελόριζο. Χρόνια πολλά!




Πηγή kavalapost.gr