Σημαντικό συνέδριο αφιερωμένο στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμέλειας και της ανθρωποκτονίας εξ’ ιατρικής αμελείας, θα πραγματοποιήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα (Συνεδριακό Πνευματικό Κέντρο Ιωαννιτών) η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Πρόκειται για το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με συνδιοργανωτές το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων, την περιφέρεια Ηπείρου και την Σάκκουλας ΑΕ.

Στο συνέδριο, στο οποίο έχουν προσκληθεί να μιλήσουν πλήθος σημαντικών εκπροσώπων του νομικού κόσμου της χώρας, θα λάβουν επίσης χώρα εισηγήσεις και συζήτηση για τις επικείμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο θα μιλήσουν Αρεοπαγίτες, Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Πρόεδροι και Εισαγγελείς Εφετών, Εφέτες, γνωστοί καθηγητές των Νομικών Σχολών της χώρας, καθώς και διακεκριμένοι δικηγόροι – ποινικολόγοι από όλη την Ελλάδα. Επίσης θα εισηγηθούν ειδικότερα θέματα γενετιστές, αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. και ψυχίατροι.

Το συνέδριο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Δικαιοσύνης να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, οι οποίες περιλαμβάνουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κ.λπ.

ΠΗΓΗ   epiruspost.gr