Σε δασική περιοχή, κοντά στον οικισμό Μικρό Δάσος, του δήμου Πολυκάστρου Κιλκίς, κρατούνταν όμηροι, από ομάδα μεταναστών, πέντε αλλοδαποί, κατά δήλωσή τους Ινδοί, που είχαν φτάσει παράνομα στην Ελλάδα, αναζητώντας τρόπο να συνεχίσουν το ταξίδι τους, πιθανότατα προς τη Βόρεια Ευρώπη.

«Μας απειλούσαν για ένα 24ωρο με μαχαίρια ζητώντας χρήματα για να μας αφήσουν ελεύθερους» φέρεται να κατέθεσαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς όταν τους εντόπισαν και τους διέσωσαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, συλλαμβάνοντας παράλληλα και τους φερόμενους ως δράστες. Πρόκειται για νεαρούς μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ανάμεσά τους κι ένας 16χρονος, που κρατούνται και οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το πρωί της προηγούμενης μέρας είχαν ακινητοποιήσει υπό την απειλή μαχαιριών τα θύματά τους, ενώ κινούνταν με τα πόδια σε αγροτική περιοχή, αρπάζοντας από την κατοχή τους 1.700 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα. Στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τους κρατούσαν παράνομα εκβιάζοντάς τους, ώστε να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα για να καταβάλουν χρήματα, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων για να τους απελευθερώσουν. Με τον τρόπο αυτό κατηγορούνται πως πέτυχαν τη μεταφορά χρηματικού ποσού, ύψους 2.500 ευρώ, από τους οικείους δύο εκ των παθόντων.

Οι αστυνομικές Αρχές της περιοχής είχαν γίνει και το προηγούμενο διάστημα αποδέκτες καταγγελιών για παρόμοια περιστατικά ομηρίας και στο πλαίσιο περιπολιών εντόπισαν τους τέσσερις κατηγορούμενους μετανάστες και τους συνέλαβαν, ενώ από το σημείο κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και κινητά τηλέφωνα, από τα οποία το ένα ανήκε στα θύματα. Από την αστυνομία ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες πράξεις.

Πηγή indicator.gr