Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΟΚΟΙΝΩΣΗ : Η Ενωση Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΩς Ένωση δεχόμαστε καθημερινά πλήθος ερωτημάτων και αποριών των συναδέλφων σχετικά με την υγειονομική θωράκιση του Αστυνομικού Προσωπικού και την υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης (χωρίς καμία ηθική ή υλική ανταμοιβή) κατά της διασποράς του covid-19.

Η Ένωση μας κατά την περίοδο αδυναμίας χορήγησης υγειονομικού υλικού από την πολιτεία εξασφάλισε μέσω ιδιωτών τα απαραίτητα για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων των συναδέλφων.

Θεωρούμε πως η διασφάλιση της υγείας είναι ατομική ευθύνη του καθενός και ως Αστυνομικοί και ως μέλη του κοινωνικού συνόλου έχουμε ατομικό καθήκον να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας το οικογενειακό μας περιβάλλον και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ως εκ’ τούτου συμπορευόμαστε με τις αποφάσεις της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ και τασσόμαστε υπέρ του εμβολιασμού αλλά ξεκάθαρα κατά της υποχρεωτικότητας του, κατά της αναστολής εργασίας που εξωθεί στην ανεργία και θέτει βιοποριστικό πρόβλημα καθώς και κατά της οικονομικής επιβάρυνσης των διαγνωστικών Rapid-test όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επανεξετάσει τα δεδομένα γιατί είναι σίγουρο ότι τέτοια μέτρα το μόνο που μπορεί να προκαλέσουν είναι διχασμό και αναταραχή.

bordernews.gr 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου