Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση


Συνελήφθησαν χθες (30-09-2021) το πρωί στην Κοζάνη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης και τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης τρία (3) μέλη εγκληματικής ομάδας, μία 27χρονη ημεδαπή, ένας 35χρονος ημεδαπός και ένας 48χρονος αλλοδαπός, για απόπειρα κλοπής από οικία στην Κοζάνη.

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες με την ίδια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 06-09-2021 έως 23-09-2021, διέπραξαν άλλες επτά (7) κλοπές από οικίες, σε περιοχές της Έδεσσας, Αριδαίας και Φλώρινας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα αξίας και χρηματικά ποσά, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα, χθες το πρωί ο 35χρονος από κοινού με τον 48χρονο εισήλθαν σε διαμέρισμα στην Κοζάνη, ιδιοκτησίας ημεδαπού,παραβιάζοντας τον αφαλό κλειδαριάς, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο, καθώς έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, ενώ η 27χρονη, βρίσκονταν εξωτερικά της οικίας, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και ενεργούσε ως τσιλιαδόρος.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους προαναφερόμενους, καθώς και σε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:


14 διαρρηκτικά εργαλεία,

-3- αντικλείδια πασπαρτού,

-1- γερμανικό κλειδί, 

-1- εργαλείο τοποθέτησης επιθεμάτων σιλικόνης,

-9- πλαστικά επιθέματα σιλικόνης,

-0,9- γραμμάρια ηρωίνη και

-5- κινητά τηλέφωνα

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ διερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.


ΠΗΓΗ   oladeka.com