Κομοτηνή 5/10/2021   

 Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο


Την Κυριακή 03-10-2021, μετά από πρόσκληση προς όλες τις Ενώσεις Συνοριακών Φυλάκων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακ. και Θράκης, στην Κομοτηνή.

Παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Υποστράτηγου κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ, θέσαμε στον κ. Αρχηγό, σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας.

Πιο συγκεκριμένα καταθέσαμε την άμεση αναγκαιότητα πρόσληψης νέων συνοριακών φυλάκων στην Περιφέρειά μας τόσο στα σύνορά μας όσο και στην β’ ζώνη. Μια πρόθεση της Ηγεσίας που ήδη κοινοποιήθηκε στο παρελθόν και αναμένεται η προκήρυξη.

Τονίσαμε για πολλοστή φορά την επιτακτική ανάγκη της εξεύρεσης οριστικής λύσης στην παραμονή των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ».

Επισημάναμε την πρόοδο στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια και καταθέσαμε παράλληλα εξειδικευμένες ελλείψεις σε αυτό τον τομέα όπως και ειδικά οχήματα όπως π.χ. οχήματα μεταφοράς τύπου VAN.

Τέλος, καταθέσαμε πως οι νεοπροσληφθέντες συνοριακοί φύλακες που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες θα πρέπει να υπηρετούν σε ένα ασφαλέστερο και μονιμότερο εργασιακό περιβάλλον όπως το σύνολο των προηγούμενων συνοριακών φυλάκων που προσλήφθηκαν κατά το παρελθόν.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, ως συνδικαλιστικοί φορείς, πέρα από τις διαπιστώσεις και την καταγραφή των προβλημάτων, να προτείνουμε και τις λύσεις αυτών συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια μέσα από ένα κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης με την ηγεσία και έναν κοινό παρονομαστή, την διατήρηση του αισθήματος της ασφάλειας της κοινωνίας, αλλά και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.



ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Ε.Α.Υ.Σ.Φ.Ν.Δ.      ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ                     

Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε             ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ                           

Ε.Α.Υ.Δ.Λ.Π.Ε.Κ.    ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ                       

Ε.Σ.Α.Ξ.                   ΔΟΝΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           


bordernews.gr