Οι συλλήψεις έγιναν σε 3 περιπτώσεις σε περιοχές της Καβάλας, του Έβρου και της Ροδόπης

Συνελήφθησαν το Σάββατο (30-10-2021), σε περιοχές της Καβάλας, του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, 4 διακινητές, δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ένας αλλοδαπός, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 5 μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.


Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο, με συνοδηγό άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του ο οποίος αναζητείται, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 2 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και το όχημα που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.



Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς δράστες (έναν άνδρα και μία γυναίκα), διότι επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 3 μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 3 ΙΧΕ αυτοκίνητα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Ιάσμου.


ΠΗΓΗ   kavalapost.gr