Μεταξύ των μεταναστών που εντοπίστηκαν, ήταν 355 ανήλικοι, οι οποίοι προέρχονταν από χώρες της Κεντρικής Αμερικής και ταξίδευαν κρυμμένοι σε φορτηγά.

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως το βράδυ της Πέμπτης προχώρησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 652 μεταναστών από την Κεντρική Αμερική, μεταξύ αυτών 355 ανήλικοι, που ταξίδευαν κρυμμένοι σε φορτηγά, κοντά στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, διακρίνονται αστυνομικοί να σπάνε μια κλειδαριά στην πίσω πόρτα ενός φορτηγού και να την ανοίγουν, ανακαλύπτοντας μετανάστες που φορούσαν χοντρά παλτά και κουκούλες να στριμώχνονται, ο ένας δίπλα στον άλλο. Σχεδόν όλοι τους φορούσαν μάσκες για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν φύγει από τη Γουατεμάλα (564), ταξίδευαν σε τρία λευκά φορτηγά-ψυγεία, όπως περιέγραψε η περιφερειακή κυβέρνηση της Ταμαουλίπας (βορειανατολικά), στα σύνορα με το Τέξας. Τέσσερις οδηγοί συνελήφθησαν.

Μεταξύ των μεταναστών βρίσκονταν επίσης πολίτες από την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ ή και τη Νικαράγουα.
Οι μετανάστες κατευθύνονταν στο Μοντερέι, τη μεγάλη βιομηχανική πόλη στο βόρειο Μεξικό.

Η ανακοίνωση αυτών των συλλήψεων συνέπεσε με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σήμερα στο Μεξικό, για μια διμερή συνάντηση για την ασφάλεια και τις διακινήσεις στα σύνορα (όπλων, ναρκωτικών).


Πηγή protothema.gr