Ένα φρικτό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου εκτός από τον δράστη του βιασμού, προκαλεί αποτροπιασμό η συμπεριφορά των άλλων επιβατών που αντί να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα, βιντεοσκοπούσαν τον βιασμό!


Ο δράστης είναι 35 ετών με καταγωγή από το Κονγκό, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και άλλα αδικήματα. Προφυλακίστηκε και θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στις 25 Οκτωβρίου. Ο δράστης είχε εισέλθει παράνομα στην χώρα και ενώ είχε ήδη συλληφθεί για άλλα αδικήματα, δεν κινήθηκε ποτέ η διαδικασία απέλασης του.
Το σοκαριστικό γεγονός σε όλη του την έκταση αποκαλύφθηκε όταν οι διωκτικές αρχές έλεγξαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Το εύρημα είναι σοκαριστικό και έχει αφήσει άφωνη την Αμερική αλλά και ολόκληρο τον κόσμο: Μια γυναίκα βιάστηκε σε συρμό του μετρό της Φιλαδέλφειας και οι συνεπιβάτες της αντί να καλέσουν την αστυνομία βιντεοσκοπούσαν.

«Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο τρένο που ήταν μάρτυρες αυτής της φρικτής πράξης και θα μπορούσε να έχει σταματήσει εγκαίρως αν κάποιος επιβάτης τηλεφωνούσε στο 911», τον αριθμό κλήσης της αστυνομίας, υποστήριξε ένας εκπρόσωπος της SEPTA ο Τζον Γκόλντεν.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του τρένου δείχνουν τη γυναίκα να προσπαθεί να απωθήσει τον δράστη, σπρώχνοντάς τον επανειλημμένα ενώ εκείνος αρχικά την θωπεύει και στη συνέχεια της επιτίθεται.

Τελικά, κάποιος ενημέρωσε το 911. Αυτό το τηλεφώνημα, από έναν υπάλληλο της SEPTA που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας, επέτρεψε στους αστυνομικούς να σταματήσουν την επίθεση και να συλλάβουν έναν ύποπτο.

ΠΗΓΗ   newsbreak.gr