Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Καστανεών Έβρου την 10 Οκτωβρίου έγινε η παράδοση από τον Όμιλο Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, μίας θερμικής κάμερας υψηλών προδιαγραφών, που έκανε δωρεά στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για την Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, και συγκεκριμένα για τις ανάγκες του Αστυνομικού Σταθμού Καστανεών Έβρου.

Στην ίδια τελετή από τον Όμιλο Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες

ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας (η πλακέτα παρελήφθη από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας για να του την παραδώσει καθόσον για έκτακτο υπηρεσιακό λόγο δεν παρέστη στην τελετή), για την πολύχρονη προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, καθώς και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Υποστράτηγος κ. Πασχάλης Συριτούδης για τον ίδιο λόγο.

Επίσης αναμνηστικές πλακέτες ο Όμιλος απένειμε στο Διοικητή της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας - Ρίμινι, Ταξίαρχο Αναστάσιο Κολέζα, στο Δ/ντή Δ/νσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Α/Δ Χαράλαμπο Ελευθεριάδη, στο Δ/ντή Δ/νσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Α/Δ Λάμπρο Τσιάρα, στο Βοηθό Δ/ντή Δ/νσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Α/Υ Αθανάσιο Μανταρλή, στο Βοηθό Δ/ντή Δ/νσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Α/Υ Σπυρίδων Ντάσκαρη, δόθηκαν επίσης αναμνηστικά στον Διοικητή και το προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού Καστανεών.

Από τον Όμιλο Φίλων Αστυνομίας παρέστη ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μαθιουδάκης ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Παλάσαρης και το μέλος του ομίλου Βλάσιος Πεντίδης κάτοικος Ορεστιάδας. Στην ομιλία του ο κ. Μαθιουδάκης τόνισε ότι η δωρεά της θερμικής κάμερας γίνεται για την κάλυψη αναγκών του Αστυνομικού Σταθμού Καστανεών Έβρου, στον τομέα της αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας, την καταπολέμηση του διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος, εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα την αναγνώριση του δύσκολου και επικίνδυνου έργου που επιτελείτε στην τόσο ευαίσθητη για την Πατρίδα μας περιοχή και συνεχάρη τους αστυνομικούς για το εθνικό έργο που προσφέρουν προασπίζοντας τα σύνορα της πατρίδας μας που είναι και Ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο ΓΕ.Π.Α.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης κ. Πασχάλης Συριτούδης ευχαρίστησε για την δωρεά και τόνισε ότι οι ανιδιοτελείς πρωτοβουλίες των πολιτών ενισχύουν το ηθικό τους και τους ενδυναμώνουν στον διαρκή αγώνα τους για την καταπολέμηση του διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος.

Αναμνηστικά προς τον όμιλο προσέφεραν ο Διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας - Ρίμινι, κ. Αναστάσιος Κολέζας, και ο Δ/ντης Δ/νσης Αστυνομίας Ορεστιάδας κ. Χαράλαμπος Ελευθεριάδης.

Κατά την εθιμοτυπική περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μαθιουδάκης ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Παλάσαρης επισκεφθήκαν τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο όπου του προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο, επίσης κατά την περιοδεία επισκέφθηκαν την Δ/νση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, την Δ/νση Αστυνομίας Ορεστιάδας, την Δ/νση Αστυνομίας Χαλκιδικής όπου προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο στο Δ/ντη της Δ/νσης ταξίαρχο Γεώργιο Παπαδόπουλο και το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, επίσης συνομίλησαν με αστυνομικούς και συνοριοφύλακες σε σημεία όπου εκτελούσαν υπηρεσία.

Όλοι τους υποδέχθηκαν θερμά την αποστολή και τους ευχαριστούμε.

Πηγή pameevro.gr