Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ελ. Βενιζέλος: Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος που διακινούσε αλλοδαπούς στην ΕΕ - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Δύο μέλη κυκλώματος που προωθούσε μετανάστες με πλαστά έγγραφα μέσω του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" σε άλλες χώρες της Ε.Ε. συνέλαβε η Ασφάλεια Αττικής.

Του Θεοδόση Π. Πάνου

Το real.gr δημοσιεύει φωτογραφικά ντοκουμέντα από την ακινητοποίηση και σύλληψη των μελών του κυκλώματος.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έχει ως εξής:

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 30-9-2021 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί μέλη κυκλώματος που διακινούσε αλλοδαπούς από τη χώρα μας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια της αεροπορικής οδού, αφού προηγουμένως τους εφοδίαζε με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα. Επίσης, συνελήφθη και ο υπό διακίνηση αλλοδαπός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα εφοδίαζε τους αλλοδαπούς είτε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, είτε με γνήσια στις περιπτώσεις που ο αλλοδαπός προσομοίαζε με τον πραγματικό κάτοχο του εγγράφου.

Τα μέλη του κυκλώματος αναλάμβαναν και τη μεταφορά των διακινούμενων στο χώρο του αεροδρομίου με «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο. Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε να εισέρχεται και να σταθμεύει στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου κατ’ επανάληψη.

Στη συνέχεια τους συνόδευαν στα σημεία ελέγχου μέχρι και την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Τους εξέδιδε κάρτες επιβίβασης και τους καθοδηγούσε για την κίνηση και την γενικότερη συμπεριφορά τους , ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα ελέγχου τους.

Τα μέλη του κυκλώματος αφού διευκόλυναν την έξοδο από τη χώρα στους αλλοδαπούς, αποχωρούσαν. Όπως διαπιστώθηκε, η προσέλευση των μελών του κυκλώματος ήταν επαναλαμβανόμενη στους χώρους του Αερολιμένα, χωρίς να προκύπτει αναχώρηση τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 15.155 ευρώ
  • 1.000 κορόνες Σουηδίας
  • 755 λίρες Τουρκίας
  • 2 κινητά τηλέφωνα και -5- πακέτα καρτών SIM
  • ασύρματα ακουστικά
  • ρολόι
  • κάρτες επιβίβασης
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Στην κατοχή του υπό διακίνηση αλλοδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε γνήσιο διαβατήριο υπό στοιχεία έτερου ατόμου και κάρτα επιβίβασης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου