Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Τουρκικά ΜΜΕ: «Πρόκληση» η επίσκεψη Θεοδωρικάκου στον Έβρο

«Απειλή» και «πρόκληση» βλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από την επίσκεψη του υπουργού προστασίας του πολίτη στον Έβρο

Με αρνητικά και ουδέτερα σχόλια κάλυψε ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στον Έβρο.

Οι εφημερίδες Σοζτζού (αντιπολιτευόμενη) και Ακσάμ (φιλο-κυβερνητική) επιλέγουν τη χρήση των όρων «απειλή» και «πρόκληση» στους τίτλους των δημοσιευμάτων τους, σημειώνοντας, μάλιστα, πως ο Έλληνας υπουργός έφθασε σε απόσταση 50 μέτρων από θέσεις Τούρκων στρατιωτών, ενώ αναφέρθηκε και στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Σε όλα τα σχετικά άρθρα επισημαίνεται η τοποθέτηση 250 πρόσθετων συνοριοφυλάκων στην περιοχή του Έβρου, καθώς και η επικείμενη ολοκλήρωση του προστατευτικού τείχους μήκους 37 χλμ., ενώ τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες Τζουμχουριέτ και Χουριέτ (αγγλική) αναφέρονται και στην παρουσία ενός Zepelin της Frontex στην περιοχή.

Σοζτζού

Απειλή στα σύνορά μας από Έλληνα υπουργό

Ακσάμ

Νέα Πρόκληση από την Ελλάδα

Γενί Ακίτ

Ο Έλληνας στέλνει πρόσθετους στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία
Τζουμχουριέτ

Η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορα με Ζέπελιν
Hürriyet Daily News

Η Ελλάδα ενισχύει τους φρουρούς στα σύνορα με την Τουρκία

«Ανησυχία» από την ελληνο-αμερικανική συμφωνία

Την ίδια ώρα, με τίτλο «Συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά τη Γαλλία» δημοσιεύεται στην εφημερίδα Χουριέτ ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από την Αθήνα που αναφέρεται στην επικείμενη ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να μεταβεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις ΗΠΑ και να υπογράψει το σχετικό πρωτόκολλο μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σοβαρή ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, κυρίως δε στην Κρήτη και στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου