Από τα στοιχεία της έρευνας αναδείχθηκαν δεσμοί-συνεργασίες με άλλα κυκλώματα κυρίως διακίνησης μεταναστών

Οργανωμένο κύκλωμα που διέθετε δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια δημιουργίας πλαστών ταξιδιωτικών και διοικητικών εγγράφων, με τα οποία νομιμοποιούσε αλλοδαπούς προκειμένου να κινούνται ανενόχλητα στην Ευρώπη, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Μετά από έρευνες και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν, την 29-9-2021 στον Κολωνό, τέσσερις αλλοδαποί, πακιστανικής υπηκοότητας, μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.
Πόσο τα πουλούσαν

Τα μέλη του κυκλώματος θησαύριζαν κυριολεκτικά, αφού ήταν ιδιαίτερα δραστήρια και πωλούσαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα, ανάλογα με το είδος και τη χώρα προέλευσης του εγγράφου, από 30 έως 800 ευρώ το καθένα.

Για το λόγο αυτό, προκειμένου να πετύχουν την παραγωγή διευρυμένης «γκάμας» πλαστών εγγράφων, σε ποσότητες χονδρικής, αυξάνοντας έτσι τα κέρδη τους, λειτουργούσαν τα δύο εργαστήρια τα οποία είχαν εγκαταστήσει σε διαφορετικές οικίες, που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους στον Κολωνό. Το κάθε εργαστήριο είχε διαφορετικό εξοπλισμό και πρώτες ύλες και ειδικευόταν στην παραγωγή διαφορετικών τύπων εγγράφων.

Στο πρώτο εργαστήριο πλαστογραφούσαν κυρίως ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη διακίνηση μεταναστών με την αεροπορική μέθοδο, καθώς και κάποια διοικητικά.

Πηγή ethnos.gr