Έπεσε κι ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού

Ακαριαία ήταν η αντίδραση ενός αστυνομικού κι ενός λιμενικού που υπηρετούν στο Καστελλόριζο, βλέποντας ένα τρίχρονο αγοράκι να πέφτει μέσα στο λιμάνι.


Ήταν λίγη ώρα μετά το πέρας της παρέλασης, όταν το τρίχρονο αγοράκι, έτρωγε μαζί με την οικογένειά του σε εστιατόριο του νησιού και έπεσε μέσα στη θάλασσα. Το παιδί άρχισε να βυθίζεται αμέσως.

Την ώρα εκείνη ο αστυνομικός κος Μανόλης Μαρκόπουλος που υπηρετεί στο νησί βρίσκονταν σε γνωστό εστιατόριο μαζί με τη σύζυγό του, εκτός υπηρεσίας, λίγα μέτρα παραπέρα και είδε το όλο σκηνικό του τρόμου με το παιδάκι να παλεύει να κρατηθεί πάνω από το νερό.

«Δεν το σκέφθηκα ούτε δευτερόλεπτο», είπε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αστυνομικός κος Μανόλης Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι «ακούσαμε με τη σύζυγό μου να φωνάζει ο κόσμος: «το παιδί – το παιδί». Ήμουν σε πολύ μικρή απόσταση από εκεί που έπεσε. Περίπου στα 6 μέτρα. Έπρεπε γρήγορα να αντιδράσω. Δεν είχα χρόνο ούτε τα ρούχα να βγάλω. Πέταξα μόνο τα παπούτσια κι έπεσα στο νερό. Σε λίγα δευτερόλεπτα ήμουν δίπλα του. Το άρπαξα. Ήταν τρομοκρατημένο, αλλά σε καλή κατάσταση. Το έδωσα στη σύζυγό μου που περίμενε με αγωνία, μαζί με όλο τον κόσμο.

Το μικρό αγοράκι, είναι εγγονάκι, του παπα – Γιώργη, του ιερέα του νησιού.

Το παραδώσαμε αμέσως στον πατέρα του, ο οποίος και μας ευχαρίστησε».

Συνέδραμε στη διάσωση ο λιμενικός κι ο πατέρας
Αμέσως μετά από τον αστυνομικό, έπεσε στο νερό κι ένας λιμενικός που υπηρετεί στο νησί.
Πρόκειται για τον κ. Μανόλη Γάτη, ο οποίος συνέδραμε με τον τρόπο αυτό στη διάσωση του μικρού παιδιού.
Ο λιμενικός ήταν επίσης εκτός υπηρεσίας.

Στη θάλασσα έπεσε και ο πατέρας του παιδιού για να βοηθήσει στη διάσωση.
Ευτύχημα πάντως θεωρείται από όλους το γεγονός ότι την ώρα εκείνη υπήρχε στο σημείο κόσμος και είδε πολύ γρήγορα το αγοράκι που έπεσε μέσα στο λιμάνι.
Σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα είχε ίσως απρόβλεπτη εξέλιξη.
Για το περιστατικό, αναμένεται να ενημερωθούν υπηρεσιακά και οι διοικήσεις των σωμάτων (Λιμενικό Σώμα και ΕΛ.ΑΣ).

ΠΗΓΗ   rodiaki.gr