Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγο κ. Τζεφέρη Πέτρο.

Αντικείμενο της συζήτησης εκτός των άλλων, αποτέλεσε το μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Ασφαλείας Αττικής, σε βάθμο υπολειτουργίας των περισσοτέρων, μέχρι και στο σημείο αναγκαίου κλεισίματος ορισμένων εξ αυτών. Συνέπεια της υποστελέχωσης αυτής, αποτελεί και η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων του ένστολου προσωπικού που υπηρετεί σ΄ αυτές .

Με δεδομένο ότι ο κ. Τζεφέρης αποτέλεσε τον σημαντικότερο υπηρεσιακό παράγοντα επανίδρυσης της Ομάδας ΔΡΑΣΗ αλλά και της αναδιοργάνωσης, επαναστελέχωσης και εκπαίδευσης των Ο.Π.Κ.Ε. με κάθε δυνατή έμπρακτη στήριξη, εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την επαναφορά αρκετών ομάδων Ο.Π.Κ.Ε σε υπηρεσίες στατικής φύλαξης και γενικότερα της λειτουργίας των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΡΑΣΗ σε καθήκοντα αλλότρια από τους λόγους σύστασης και λειτουργίας τους, εντελώς άσχετα και με την αποστολή τους. Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζουμε ότι υπηρεσιακά δεν μπορεί να φέρει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη, αφού ιεραρχικά προΐσταται του Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Η απόλυτη ανάγκη της ενίσχυσης με προσωπικό όλων των υπηρεσιών ασφαλείας, αποτελεί πρωτίστης προτεραιότητας μέλημα κυρίως της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, με δεδομένη την συνεχή παρότρυνση των υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών φορέων, επιβεβαιώθηκε και στη συνάντησή μας. Άλλωστε το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. με την ευκαιρία των δύο συναντήσεων του με τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο, εξέθεσε λεπτομερώς το πρόβλημα και ζήτησε την επίλυσή του πριν οι συνέπειες τραυματίσουν την κοινωνία και την Αστυνομία.

Πηγή sefeaa.gr