Οι εργασίες επέκτασης των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Φυλακίου στα 33,5 στρέμματα που έχουν ήδη ενοικιαστεί για 5+5 χρόνια με 1.000 ευρώ ανά στρέμμα, αναμένεται να ξεκινήσουν από στιγμή σε στιγμή εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία, που ήταν ένας εκ των αναδόχων και στην κατασκευή του φράχτη στις Φέρες, ανέλαβε το έργο στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας που ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ. Θα γίνει επέκταση των εγκαταστάσεων του υπάρχοντος ΚΥΤ Φυλακίου, στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, τις οποίες θα χωρίζει ο αγροτικός δρόμος που υπάρχει. Γι’ αυτό άλλωστε προβλέπεται στην μελέτη η κατασκευή τούνελ μήκους 35 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι υπεύθυνοι της ΤΕΡΝΑ Α.Ε έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τοπικούς υπεργολάβους, κυρίως εταιρείες του Έβρου οι οποίες συνεργάστηκαν μαζί της και στην κατασκευή του νέου φράχτη, προτείνοντας τους να συνεχιστεί η συνεργασία και στο Φυλάκιο. Άλλωστε ο εργοδηγός που επέβλεπε τον φράχτη, ανέλαβε και τις εργασίες επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπεύθυνοι κάποιων εβρίτικων εταιρειών δείχνουν… διατακτικοί ώστε να αναλάβουν κομμάτι του νέου έργου, γιατί όπως απάντησαν στα στελέχη της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. φοβούνται τις αντιδράσεις που πιθανόν να υπάρξουν από τον κόσμο, όταν ξεκινήσουν οι εργασίες. Σε θεσμικό επίπεδο εξάλλου, τόσο ο δήμος Ορεστιάδας με επικεφαλής τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, όσο και η… περιβόητη κίνηση των 29 Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων που αντιδρούσαν, έχουν όχι απλά ατονήσει, αλλά “εξαφανιστεί”.

Πηγή evros-news.gr