Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους όλοι οι συλληφθέντες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας με την κατηγορία συμμετοχής τους σε μεγάλο κύκλωμα που κατασκεύαζαν πλαστά ταξιδιωτικά και διοικητικά έγγραφα.

Οι συλλήψεις όλες έγιναν στην Αθήνα και ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι υπάλληλοι της εφορίας, του ΕΦΚΑ και ενός ΚΕΠ σε υπηρεσίες της Αθήνας.

Δράση

Έπειτα από μεγάλη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας κλιμάκιο με στελέχη της, πριν από περίπου 10 μέρες, μετέβησαν στην Αθήνα και σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις συνελήφθησαν 10 άτομα και μαζί με ένα ακόμα κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η δικογραφία δε που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει συνολικά 145 άτομα.

Ως αρχηγός της όλης οργάνωσης, η οποία έδινε τις εντολές και κινούσε όλα τα νήματα, κατηγορείται μια 63χρονη, που έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από αλλοδαπούς που είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα.

Προφυλακίσεις

Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά και διοικητικά έγγραφα, τα οποία διακινούσαν στην Αττική και γενικότερα στην επικράτεια. Ταυτόχρονα, διοχέτευαν τους αλλοδαπούς που ήθελαν να φύγουν, όχι μόνο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά απ’ όπου μπορούσαν ανά την Ελλάδα.

Από τις επιχειρήσεις της Ασφάλειας συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες, δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 53 ετών και έξι γυναίκες, ηλικίας από 51 έως 64 αντίστοιχα, καθώς και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 45 ετών.

Οι δέκα αυτοί συλληφθέντες θεωρούνται από την Αστυνομία ως ο πυρήνας της οργάνωσης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η 63χρονη που κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης, μία 57χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ Μοσχάτου, ένας 53χρονος φύλακας της ίδιας ΔΟΥ, μια 58χρονη υπάλληλος του ΕΦΚΑ Πειραιά, μια 61χρονη λογίστρια, ένας 47χρονος και η 51χρονη σύζυγός του, που είναι ανεπάγγελτοι.

Μετά τις απολογίες τους στον αρμόδιο ανακριτή Αθηνών όλοι οι συλληφθέντες προφυλακίσθηκαν.

Πηγή tharrosnews.gr