ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάντηση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο

” Ήρθε η ώρα η ΔΙ.ΑΣ. να Ενισχυθεί Έμπρακτα”



Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. πραγματοποίησαν νέα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Σε συνέχεια της προηγούμενης πρόσφατης συνάντησής μας, στην οποία είχαν αναπτυχθεί οι προτάσεις μας γενικότερα σε σχέση με το σύνολο του προσωπικού και των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην παρούσα συγκυρία είχαμε την άνεση να επικεντρώσουμε σε ειδικότερα θέματα και διεκδικήσεις μας.

Έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης και έμπρακτης στήριξης όλων των μάχιμων υπηρεσιών, με αναγκαία την άμεση ενίσχυση του συνόλου του προσωπικού που υπηρετεί στη ΔΙ.ΑΣ. Διαχρονικά, είναι μέγιστης αξίας η ηθική συμπαράσταση της Ηγεσίας και μάλιστα του νέου Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου, όμως η συμπαράσταση αυτή, κάποια στιγμή, θα πρέπει να συνοδευτεί και με έμπρακτη αναγνώριση.

Ο κ. Υπουργός κατενόησε πλήρως την παραπάνω αναγκαιότητα, δεσμευόμενος ότι θα κινηθεί και θα ενεργήσει έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθεί λύση, αποκαλύπτοντάς μας επίσης και τις κατευθύνσεις στις οποίες σκοπεύει να κινηθεί για να ικανοποιήσει το αίτημα μας. Ένα αίτημα που αποτελεί, ίσως για πρώτη φορά, αίτημα και απαίτηση όλων των αστυνομικών ως προς το προσωπικό της ΔΙ.ΑΣ. χωρίς στοιχεία ανταγωνισμού και ιδιοτέλειας.

Στη συνέχεια, αναφερθήκαμε σε διαταγή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής κ. Π. Σανιδά, με την οποία ζητάει να εκδηλωθεί ενδιαφέρον μετακίνησης από την ΔΙ.ΑΣ. στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Είναι πάγια και διαχρονική η θέση μας ως Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ότι όταν η ΔΙ.ΑΣ. αποδυναμώνεται, αποδυναμώνεται η ισχύ της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στο έγκλημα. Με δεδομένο ότι η ΔΙ.ΑΣ. πρόσφατα μόλις ενισχύθηκε μέσω της υλοποίησης της προγραμματικής δέσμευσής για πρόσληψη Ειδικών Φρουρών, αποτελώντας προσωπική δέσμευση του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εκφράσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κινήσεις που θα οδηγούν στον μαρασμό της υπηρεσίας. Τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης προφανώς και χρήζουν ενίσχυσης αλλά όχι από την ΔΙ.ΑΣ.

Ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε ότι δεν γνωρίζει την παραπάνω διαταγή και ότι δεν αποτελεί «προϊόν» δικής του εντολής ή πολιτικής απόφασης. Η δημόσια δέσμευσή του για αύξηση των Περιπολικών κατά την διάρκεια της νύχτας δεν «περνάει» από την μετακίνηση προσωπικού της ΔΙ.ΑΣ.

Μετά από σχετική ενημέρωση που είχε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μας μετέφερε την πρόθεση του Γ.Α.Δ.Α. για μετακίνηση μικρού αριθμού υπηρετούντων από τη ΔΙ.ΑΣ και ότι το μέγεθος της δεν αφορά τον Πολιτικό Προϊστάμενο της Αστυνομίας, αλλά σε κάθε περίπτωση φέρει την υπογραφή αλλά και την ευθύνη εκείνου που την ενήργησε. Ταυτόχρονα, ο ίδιος μας επανέλαβε ότι θα κάνει για εκείνους ότι περνάει από το χέρι του να ενισχυθούν και υπηρεσιακά και προσωπικά .


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FB ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΤΟΥΜΑ


bordernews.gr