Στο ζήτημα της παράνομης κατασκευής από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων.

Με ανάρτησή του στα social media ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων!».

Σημειώνεται πως άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου. Πρόκειται για ρεπορτάζ που ανέδειξε η «Κ» σύμφωνα με το οποίο τα άτομα αυτά όχι μόνο εμπόδιζαν τους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού των συμφοιτητών τους αλλά και… έχτιζαν δικό τους στέκι.

Πηγή kathimerini.gr