Το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησαν από τα Χανιά όπου φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση, οι 149 μετανάστες που είχαν διασωθεί νότια της Πελοποννήσου πριν από περίπου 10 μέρες.

Οι 149 μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε δομές της Αττικής ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στα Χανιά για να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, καθώς είχαν εντοπιστεί και κρούσματα κορονοϊού ανάμεσά τους.

Από τα τέσσερα άτομα που έμειναν στα Χανιά, οι τρεις που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, εκ των οποίων οι δύο είναι σε καραντίνα και μια γυναίκα νοσηλεύεται ενώ ο τέταρτος είναι ο 32χρονος που έχει συλληφθεί ως διακινητής.

Οι μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά του νησιού Σχίζα στη Μεσσηνία. Είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία αλλά ζητούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία. Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι από το Λιμενικό με τη βοήθεια ερασιτεχνών ψαράδων και ιδιοκτητών σκαφών της περιοχής και στη συνέχεια έγινε η μεταφορά τους προς τον Καλαθά Χανίων, όπου έπειτα από συνεννοήση με τον δήμαρχο Χανίων, φιλοξενήθηκαν στην παιδική κατασκήνωση.

Πηγή efsyn.gr