Επιπλέον 2.500 στρατιώτες αναπτύσσει η Πολωνία κατά μήκος των συνόρων της με την Λευκορωσία, στο απόηχο των νέων επεισοδίων με μετανάστες που επιχείρησαν να μπουν στη χώρα.

Οι πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το περασμένο σαββατοκύριακο περίπου 70 άτομα προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα με τη βία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο στρατιώτες που συμμετείχαν σε ομάδα αναχαίτισης.

Μετά τις νέες ενισχύσεις, περίπου 10.000 στρατιώτες θα προστατεύουν τη μεθόριο Πολωνίας - Λευκορωσίας.

«Χθες το βράδυ τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες του Πολωνικού Στρατού. Ο ένας χτυπήθηκε από τους αλλοδαπούς με πέτρα και ο άλλος με κλαδί. Η ζωή τους δεν απειλείται και ήδη πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Τραυματίστηκαν επίσης κάποιοι συνοριοφύλακες αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Οι μετανάστες ήταν πολύ επιθετικοί. Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι μετανάστες δεν διέσχισαν τα σύνορα. Οι απόπειρές τους αναχαιτίστηκαν», δήλωσε η Άννα Μιχάλσκα, εκπρόσωπος της Πολωνικής Συνοριοφυλακής.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας κατηγορεί το καθεστώς της Λευκορωσίας ότι εργαλειοποιεί μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική με στόχο να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταγγέλλει τον Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να εκδικηθεί τη Δύση για τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν.
Πηγή gr.euronews.com