Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες – Δραστηριοποιείτο και στα Δωδεκάνησα

Συμμορία που εξαπατούσε πολίτες εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν στις συλλήψεις τεσσάρων ανδρών 20, 21 28 και 42 ετών, ενώ ως αρχηγός φέρεται ένας 44χρονος φυλακισμένος.

Η συμμορία δραστηριοποιείτο στην Αττική, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τη Μακεδονία και τη Ροδόπη.

Οι συλλήψεις των μελών της πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Ηλεία και Κρήτη πράγμα που αποδεικνύει την ανάπτυξη του δικτύου εξαπάτησης που είχαν χτίσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, αξιοποιώντας παράλληλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, προέκυψε ότι οι πέντε άνδρες είχαν ξεκινήσει την δράση τους από τον Οκτώβριο του 2020 και είχαν διαπράξει συνολικά 47 απάτες και απόπειρες απάτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Πώς δρούσε η συμμορία

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ο 44χρονος, ο οποίος, όντας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ανυποψίαστους πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος του υποκαταστήματος της περιοχής τους.

Στη συνέχεια και με το πρόσχημα ότι δικαιούνταν αναδρομικά συντάξεων, είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα, τους έπειθε να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, δήθεν ως παρακράτηση του αντίστοιχου φόρου, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι ανήκαν σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που λειτουργούσαν ως «βιτρίνα».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και στο κελί του έγκλειστου, βρέθηκαν επτά κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 10.675 ευρώ, καθώς και αποδεικτικά έγγραφα μεταφοράς χρημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Πηγή lerosnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου