Μετά από πρόσκληση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ,παρευρεθηκαμε σήμερα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΥΦΥ κ. Δημάκη Λάζαρο και τον αντιπρόσωπο του Σωματείου Συνοριακών Φυλάκων Αττικής στη ΠΟΣΥΦΥ κ. ΠΕΝΝΑ Θωμά, εκπροσώποντας την ΠΟΣΥΦΥ και το Σωματείο Συνοριακών Φυλάκων Αττικής , στην επίσημη τελετή εορτασμού της Ημέρας Ελληνικής Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Στον εορτασμό παρέστη η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, Υπουργοί της Κυβέρνησης, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Βουλευτές πρώην Υπουργοί και εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, πρώην Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας όπως επίσης και απόστρατοι Αξιωματικοί.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, βραβεύτηκαν Υπηρεσίες και αστυνομικοί, για την προσφορά τους στο Σώμα και στο κοινωνικό σύνολο καθώς και για τη συμβολή τους στην ασφάλεια της χώρας.

Ενδεικτικά, μέσα σε αυτούς και ο Διοικητής και το προσωπικό (αστυνομικό προσωπικό και Συνοριακοί Φύλακες) του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης, σε ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής συμβολής του στην ασφάλεια, προστασία της κοινωνίας του ακριτικού νησιού του Καστελλόριζου και φύλαξης των συνόρων μας.

Μέσα σε αυτούς και ο Συνοριακός φύλακας ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ.

Αλλα και η Αστυφύλακας Ελισσάβετ Αρτσέτου, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε ένδειξη αναγνώρισης του ήθους και της ενσυνείδητης επιτέλεσης των καθηκόντων της, ως Αστυνομικού και πολύτεκνης μητέρας.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Εκθεσιακού Χώρου Ιστορικών Κειμηλίων» Ελληνικής Αστυνομίας, όπου εκτίθενται αντικείμενα, φωτογραφικό υλικό, στολές ιστορικού ενδιαφέροντος, καθώς και άλλα αστυνομικά αντικείμενα.

Η Ημέρα της ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ










bordernews.gr