Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας έκανε λόγο για αλλαγή τακτικής εκ μέρους των μεταναστών ώστε να κατορθώσουν να εισχωρήσουν στα πολωνικά εδάφη.

Αλλεπάλληλες απόπειρες παραβίασης των συνόρων της Πολωνίας με τη Λευκορωσία έγιναν στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη στο δημόσιο πολωνικό ραδιοσταθμό ο πολωνός υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι 15.000 στρατιώτες βρίσκονταν ήδη στα σύνορα και οι δυνάμεις θα αυξηθούν περαιτέρω αν χρειαστεί.

Η Πολωνία και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ κατηγορούν τη Λευκορωσία ότι ενθαρρύνει τους μετανάστες –από τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν και την Αφρική– να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα προς την ΕΕ, εκδικούμενη για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Μινσκ για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.

«Δεν ήταν μια ήρεμη νύχτα. Στην πραγματικότητα υπήρξαν πολλές απόπειρες παραβίασης των πολωνικών συνόρων. Απ’ ό,τι άκουσα σταματήσαμε όλους αυτούς που παραβίασαν», δήλωσε ο Μάριους Μπλάστσακ στον ραδιοσταθμό PR1.

Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας έκανε λόγο για αλλαγή τακτικής εκ μέρους των μεταναστών ώστε να εισχωρήσουν στα πολωνικά εδάφη.

«Πριν από δύο ημέρες, είδαμε μια ενιαία, μεγάλη ομάδα μεταναστών... που προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα μαζικά, ενώ τώρα επιτίθενται στα σύνορα ταυτόχρονα σε διάφορες μικρότερες, αλλά ακόμα μεγάλες ομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Η Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε περισσότερες από 50 συλλήψεις μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με τη Λευκορωσία, όπου πολλαπλασιάζονται, σύμφωνα με τις πολωνικές αρχές, οι απόπειρες παραβίασης των συνόρων.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, η αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 50 άτομα κοντά στην Μπιαλοβιέζα, αφού διέσχισαν παράνομα τα σύνορα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμας Κρούπα, εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας.

Πηγή skai.gr