ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Πρόσφυγες-Μετανάστες / Από 16 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονική η ανανέωση των αδειών διαμονής

Σε δικηγόρους ανατίθεται η ηλεκτρονική ανανέωση αδειών διαμονής 700.000 μεταναστών και προσφύγων

Οι πολίτες τρίτων χωρών από την Τρίτη 16 Νοεμβρίου θα μπορούν να ανανεώνουν τις άδειες διαμονής του, τα δελτία διανομής και τα δελτία μόνιμης διαμονής αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Η ηλεκτρονική ανανέωση αφορά σε περίπου 700.000 δικαιούχους, από τους οποίους οι 250.000 είναι κάτοχοι τίτλων διαμονής με ημερομηνία λήξης στις 31/12/2021, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με την ηλεκτρονική ανανέωση θα αποφεύγεται ο συνωστισμός και η αναμονή στις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και των αρμοδίων Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, ενώ παράλληλα θα εξοικονομηθούν ανθρώπινοι πόροι για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των αδειών διαμονής.

Η διαδικασία προϋποθέτει την ταυτοποίηση του χρήστη μέσω κινητού τηλεφώνου και email. Η επικοινωνία με τον αιτούντα θα διενεργείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Η υποβολή της αίτησης από πληρεξούσιο δικηγόρο θα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (portal.olomeleia.gr), η οποία διαλειτουργεί με το πληροφοριακό σύστημα «Μετανάστευση».

Με την ολοκλήρωση επεξεργασίας της αίτησης, οι υπηρεσίες μίας στάσης του υπουργείου και των αποκεντρωμένων διοικήσεων θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά πρόσκληση για τη λήψη των βιομετρικών δεδομένων σε προκαθορισμένη ημερομηνία.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://applications.migration.gov.gr/metanasteusi/

Πηγή avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου