Αθήνα, 02 Νοεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 701/3/12κδ


Εργασίες 31ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Ολοκληρώθηκαν την 31/10/2021 οι διήμερες (30 - 31/10/2021) εργασίες του 31ου Εκλογοαπολογιστικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, που πραγματοποιήθηκε μετά από αναβολές εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το οποίο εξέλεξε τα νέα συνδικαλιστικά μας όργανα για την επόμενη τριετή θητεία, σύμφωνα με τους νόμους και τις καταστατικές διατάξεις λειτουργίας μας.

Το συνέδριο, διεξήχθη στην Αθήνα (ξενοδοχείο Intercontinental), με κεντρικό σύνθημα: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!» και σημαδεύτηκε τόσο από την καθολική συμμετοχή των αντιπροσώπων (μόνο ένας απών επί συνόλου 650 εγγεγραμμένων) όσο και από την υπερψήφιση του Διοικητικού Απολογισμού, του Οικονομικού Απολογισμού και του Προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα. Καθολική ήταν και η έγκριση του διεκδικητικού μας πλαισίου, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο προταθέν Ψήφισμα, ενώ η αναγνώριση της λειτουργίας της Ομοσπονδίας πιστοποιήθηκε για μια ακόμα φορά με τις παρουσίες και τους χαιρετισμούς που απηύθυναν στο συνέδριο οι επίσημοι



Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα του αγώνα μας, επιβεβαιώθηκε και με την ενημέρωση που παρείχε στο συνέδριο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, όταν κατά την ομιλία του τόνισε ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 201- 30 Οκτωβρίου 2021), το Προεδρικό Διάταγμα 82 «Ρυθμίσεις θεμάτων αστυνομικού προσωπικού», σύμφωνα με το οποίο υλοποιείται η πρότασή μας για τη βαθμολογική εξέλιξη του αστυνομικού προσωπικού.

Όπως έχουμε επισημάνει, πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αλλαγή των ισχυουσών διατάξεων, ως αναγκαία προσαρμογή στα νέα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δεδομένα, ενώ η προσπάθειά μας για μια δίκαια βαθμολογική εξέλιξη των συναδέλφων μας, συνεχίζεται με βάση και το νέο διεκδικητικό μας πλαίσιο. Πρωταρχικής σημασίας ζητήματα για το επόμενο διάστημα είναι η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και ένα δίκαιο μισθολόγιο, η υλοποίηση της ανωτατοποίησης της εκπαίδευσης, που πετύχαμε μετά από σκληρούς αγώνες, η θωράκιση του αστυνομικού προσωπικού και άλλα.



Επίσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. κ. Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ο οποίος χαιρέτησε τις εργασίες του συνεδρίου εκ μέρους της Κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση με την οποία καταργείται η προϋπόθεση των 30 ετών για τη χορήγηση του εφάπαξ, ενώ επίκειται και η επίλυση ενός ακόμα διαχρονικού μας αιτήματος, αυτού για την αύξηση του πλαφόν της νυχτερινής εργασίας (64 ώρες).

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, η Επικεφαλής του θεματικού τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κα Ιωάννα ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ, ο πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Χρήστος ΣΠΙΡΤΖΗΣ, ο Επικεφαλής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Θρασύβουλος ΣΤΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης ΚΑΤΡΙΝΗΣ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Υποστράτηγος ε.α. κ. Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ, ο Διευθυντής της ΚΟ της Ελληνικής Λύσης κ. Βασίλης ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ανδρέας ΒΕΛΛΙΟΣ, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Κωνσταντίνος ΤΣΙΚΑΣ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Παναγιώτης ΤΣΙΑΝΟΣ, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) κ. Ηλίας ΚΟΛΛΥΡΗΣ και άλλοι.



Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο, σύμφωνα με το Καταστατικό, θα συγκροτηθεί σε σώμα τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να προβεί στην εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας, εξελέγησαν:

1. Από το συνδυασμό Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών «Ε.Κ.Α.» (221 ψήφοι -34,05% και 9 έδρες) οι:

Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, Σπυρίδων ΛΙΟΤΣΟΣ, Αθανάσιος ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ, Θεόφιλος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, Γεώργιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, Ηλίας ΑΚΙΔΗΣ, Νικόλαος ΡΗΓΑΣ, Βασίλειος ΝΑΚΟΣ και Σταύρος ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ.

2. Από το συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» (213 ψήφοι-32,81% και 9 έδρες) οι:

Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, Εμμανουήλ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, Γεώργιος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, Θεόδωρος ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Γεώργιος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, Σταύρος ΦΕΤΚΟΣ, Χρήστος ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ, Μανούσος ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ και Παναγιώτης ΚΑΓΚΑΡΑΚΗΣ.

3. Από το συνδυασμό Ενωμένοι Αστυνομικοί «ΕΝΑ» (95 ψήφοι-14,65% και 4 έδρες) οι:

Θεόδωρος ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ, Δημήτριος ΠΑΔΙΩΤΗΣ, Ιωάννης ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ και Χρήστος ΤΟΥΦΑΚΗΣ.

4. Από το συνδυασμό «ΣΥΜΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ» (94 ψήφοι -14.48% και 4 έδρες) οι:

Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, Γεώργιος ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ, Γρηγόριος ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και

Σταύρος ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ.

5. Από το συνδυασμό Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών «ΔΕΚΑ» (23 ψήφοι -3,54% και 1 έδρα) ο Εμμανουήλ ΜΑΡΓΕΤΑΚΗΣ.

6. Τέλος, η Πρωτοβουλία Αστυνομικών έλαβε 3 ψήφους (0,47%).

Για την απερχόμενη Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.


O Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

                          ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος  ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος









ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   poasy.gr