Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Συναγερμός στη Βουλγαρία: Η Σόφια στέλνει στρατιώτες στα σύνορα - Πέρασαν 6.500 μετανάστες από την Τουρκία

Aπό τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία πέρασαν παράνομα περισσότερα από 6.500 άτομα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι βουλγαρικές αρχές στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, καθώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία πέρασαν παράνομα περισσότερα από 6.500 άτομα, ως επί το πλείστον Αφγανοί υπήκοοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί. Πρόκειται για υπερτριπλάσιο αριθμό συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλγαρία έστειλε σήμερα 350 στρατιώτες στα σύνορά της με την Τουρκία προς υποστήριξη της αστυνομίας εξαιτίας μιας αυξανόμενης πίεσης μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Γκεόργκι Παναγιότοφ.

"Από σήμερα Δευτέρα υπάρχουν στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν τη συνοριακή αστυνομία. Έχουν σταλεί 350 άτομα μαζί με περίπου 40 μονάδες εξοπλισμού, είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV.

Η Βουλγαρία βρίσκεται στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στο δρόμο για τους μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Ένα συρματόπλεγμα, σε πολλά σημεία κατεστραμμένο, καλύπτει τα βουλγαροτουρκικά σύνορα μήκους 259 χλμ.

Πηγή thetoc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου