Με Ανακοίνωσή της η Πανελληνία Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος «δείχνει» ως κύριο υπαίτιο για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή από κοινού πυροσβέστες και εποχικοί πυροσβέστες, τον αρμόδιο Υφυπουργό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ε.α. Πτέραρχο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κ. Ευάγγελο Τουρνά.



Συγκεκριμένα επιρρίπτει ευθύνες στον αρμόδιο Υφυπουργό για τα επεισόδια που είχαν ως αποτελέσματα να τραυματιστεί στο χέρι ένας πυροσβέστης καθώς η απαξιωτική συμπεριφορά του προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των εθελοντών πυροσβεστών και εν συνεχεία την αντίδραση της Αστυνομίας.

Επισημαίνει δε, πως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η σφοδρότητα των δυνάμεων καταστολής που με τη χρήση κατασταλτικών μέτρων ήρθαν αντιμέτωπες με συναδέλφους. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να βρεθούν αντιμέτωποι, ένστολοι εναντίων ενστόλων όπως αναφέρει η Ανακοίνωση.



Ειδικότερα η Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αναφέρει :

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Π.Σ., ως κύριος συλλογικός εκφραστής των διεκδικήσεων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν της κινητοποίησης που διοργανώθηκε μετά από την συνεδρίαση των συλλογικών της οργάνων, καταγγέλλει ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας, που γνωρίζει και αναγνωρίζει το κοινωνικό έργο και την συμβολή του Π.Σ. στην εμπέδωση της κοινωνικής ασφάλειας, τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του νεοσύστατου Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα τον αρμόδιο Υφυπουργό, ο οποίος απαξίωσε στα πρόσωπά μας μία ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων μη αποδεχόμενος συνάντηση και εν συνεχεία τον διάλογο μαζί μας, στο πλαίσιο της επίδοσης του Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας μετά το τέλος της δυναμικής αλλά ειρηνικής μας κινητοποίησης μπροστά στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου.

Η ανάλγητη αυτή στάση με την άρνησή του να συνομιλήσει με εργαζόμενους, που μέχρι πριν ένα μήνα αποτελούσαν ισάξιους συνομιλητές του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος αναγνωρίζοντας την προσφορά μας και τον τιτάνιο αγώνα μας κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού, υποσχέθηκε την στήριξή μας σε κάθε επίπεδο, προκάλεσε την αγανάκτηση κάποιων συμμετεχόντων στην κινητοποίηση και επακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα με τα τραγικά αποτελέσματα των δύο τραυματισμών, ενός συναδέλφου εποχικού πυροσβέστη και ενός επίσης εργαζόμενου δημοσιογράφου μεγάλου πρακτορείου.

Σε κάθε περίπτωση τα καταδικάζουμε απερίφραστα αλλά ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε μετά από την δημοκρατική και καθ’ όλα νόμιμη έκφραση των δικαίων μας, η νέα πολιτική ηγεσία και ο Υφυπουργός, παραβλέπει και υποτιμάει με την συμπεριφορά του τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας; Θεωρεί ότι μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για το Π.Σ. χωρίς να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζόμενων σ’ αυτό; Έχει κατανοήσει ότι όποιος σπέρνει ανέμους τελικά θερίζει θύελλες;;;

Τα πρωτοφανή γεγονότα της 05.11 έλαβαν δυστυχώς χώρα τη στιγμή που η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είχε ήδη αποχωρήσει από την εκδήλωση. Πέραν όμως αυτού, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η σφοδρότητα των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες με χρήση κατασταλτικων μέσων ήρθαν αντιμέτωπες με συναδέλφους!

Μήπως σκοπός της επίθεσης αυτής είναι να περάσουν στο περιθώριο κάθε ενημέρωσης τα δίκαια αιτήματα μας, ο αγωνιστικός παλμός της συγκέντρωσης και η ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή υπαλλήλων του Π.Σ απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας σ’ αυτή αλλά στο τέλος να μείνουν στη συνείδηση της κοινής γνώμης τα «πρωτοφανή επεισόδια» και κυρίως να παρακαμφθεί και να μην γίνει γνωστή η άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να συζητήσει επί της ουσίας και να ικανοποιήσει τα ώριμα και κοινής αποδοχής αιτήματα μας;

Μετά τις προχθεσινές δυσάρεστες εξελίξεις, αφού εκφράσουμε για μία ακόμα φορά την συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων μας εποχικών πυροσβεστών, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και ιδίως προς την πολιτική ηγεσία του νέου υπουργείου, ότι τα μεγάλα και διαχρονικά μας ζητήματα απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα, καλώντας την ταυτόχρονα να εγκαταλείψει γρήγορα την τακτική του στρουθοκαμηλισμού και να αντιληφθεί την πραγματικότητα!

Όσο είναι νωρίς ας κατανοήσουν, ότι οφείλουν να σκύψουν πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα του ανθρώπινου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος το οποίο πρέπει – για να αποδώσει τα μέγιστα – να λειτουργεί με αυτοπεποίθηση και αίσθημα εργασιακής ασφάλειας και όχι υπό καθεστώς εκφοβισμών και ανασφάλειας. Και όσο αυτό δεν γίνεται τόσο περισσότερο εκτίθενται στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στο Π.Σ, οι οποίοι δεν λησμονούν καμία υπόσχεση παραπλάνησης και επανάληψης του παρελθόντος!

Ο αγώνας μας για ένα καλύτερο Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζεται!

Τίποτα δεν μας εκφοβίζει καθώς δεν είμαστε αναλώσιμοι και διερχόμενοι, αλλά στυλοβάτες της ελληνικής κοινωνίας!


bordernews.gr