Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρίσκεται απόψε και αύριο, Παρασκευή, στην ‘Αγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η επίσκεψη του Αντιπροέδρου Μ. Σχοινά, είναι ο τέταρτος σταθμός μιας περιοδείας σε χώρες εταίρους που είναι βασικές για να σταματήσει η εργαλειοποίηση των μεταναστών από το καθεστώς της Λευκορωσίας και στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής συνεργασίας για τη μετανάστευση και την ασφάλεια. 

Ο Μ. Σχοινάς θα μεταφέρει το μήνυμα ότι η διαχείριση της μετανάστευσης αποτελεί κοινή ευθύνη και κοινή προτεραιότητα τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την Τουρκία. 

Στην ‘Αγκυρα απόψε, ο Μ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αύριο, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι και τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει η Διεύθυνση ΕΕ του Υπουργείου Εξωτερικών και ο Εθνικός Οργανισμός Erasmus της Τουρκίας για να τονίσει τη σύνδεση της Τουρκίας με το Horizon Europe, το Erasmus+ και το Solidarity Corps. Στη στρογγυλή τράπεζα θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φαρούκ Καϊμακτσί μαζί με Τούρκους και ξένους φοιτητές.


ΠΗΓΗ   thestival.gr