”Δεν είμαστε ρατσιστές, η κάθε κυπριακή οικογένεια έζησε και την προσφυγιά στον ίδιο της τον τόπο, έζησε και από μέλη της δικής της οικογένειας να γίνονται μετανάστες. Όμως κανείς Κύπριος μεταναστεύοντας στο εξωτερικό, μετανάστευσε παράτυπα και έγινε βάρος σε οποιαδήποτε άλλη κοινωνία”

Το μεταναστευτικό μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα και σωστά η κυβέρνηση μας το έθεσε στις προτεραιότητες της.

Οι ανησυχίες μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται, ότι πέραν από το οικονομικό βάρος που φορτώνουν στην κυπριακή οικονομία οι παράτυποι μετανάστες, αυξάνουν την εγκληματικότητα και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια με ορατό τον κίνδυνο αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα. Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών. Ανησυχούμε για την αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας και του μεταναστευτικού. Δεν ενοχοποιούμε οποιονδήποτε επειδή είναι άλλης θρησκείας, άλλης εθνότητος.

Θέλω να το επαναλάβω για πολλοστή φορά: Δεν είμαστε ρατσιστές, η κάθε κυπριακή οικογένεια έζησε και την προσφυγιά στον ίδιο της τον τόπο, έζησε και από μέλη της δικής της οικογένειας να γίνονται μετανάστες. Όμως κανείς Κύπριος μεταναστεύοντας στο εξωτερικό, μετανάστευσε παράτυπα και έγινε βάρος σε οποιαδήποτε άλλη κοινωνία. Γι’ αυτό και στέκομαι δίπλα στην κυβέρνηση να πάρει τα σωστά μέτρα, να προστατεύσει τη δημόσια ασφάλεια, τον δημογραφικό χαρακτήρα και να χτυπήσει την εγκληματικότητα από οπουδήποτε προέρχεται.

Πηγή laimitomos.com