Εγκληματικό δίκτυο που διακινούσε παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο προς την ενδοχώρα, χρησιμοποιώντας μισθωμένα αυτοκίνητα από εταιρίες ενοικιάσεων, τα οποία εγκατέλειπαν εν συνεχεία σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.


Ως μέλη του συνελήφθησαν δύο Σύροι κι ένας Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών, στους οποίους η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει "ηγετικό" ρόλο στη δράση του δικτύου. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται, επιπλέον, 17 πρόσωπα με υποστηρικτική δράση προς τον ηγετικό πυρήνα.

Το κύκλωμα φέρεται να πραγματοποίησε από τον περασμένο Ιούλιο έως τα μέσα του τρέχοντος μήνα 15 μεταφορές, εισπράττοντας από κάθε διακινούμενο 2.000 με 3.000 ευρώ, ενώ οι μισθώσεις των οχημάτων γίνονταν με πλαστά στοιχεία. Η δικογραφία αναφέρεται σε 23 αυτοκίνητα που υπεξαιρέθηκαν, από τα οποία πάντως τα 22 εντοπίστηκαν και επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Κατά πληροφορίες, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, ύστερα από καταγγελία 17χρονου με καταγωγή από τη Συρία, που κατέθεσε ότι έπεσε θύμα ληστείας από τα δύο φερόμενα ως ηγετικά στελέχη επειδή δεν υπάκουσε στις εντολές τους για την εκτέλεση δρομολογίου με μετανάστες.


ΠΗΓΗ   sofokleousin.gr