Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της απαράδεκτης εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών που αντιμετωπίζουν η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία, όπως είχε αντιμετωπίσει και η Ελλάδα στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία το 2020, πρέπει να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την παρέμβασή του στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων 'Αμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Τρίτη, στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (European Defence Agency – EDA), όπου συζητήθηκε η συνεισφορά του Οργανισμού όσον αφορά στην προώθηση της καινοτομίας στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Ακολούθως, παρέστη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων Άμυνας της ΕΕ. Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις σε επιχείρηση «EUFOR ALTHEA», η Στρατιωτική Κινητικότητα (Military Mobility), η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) και οι εκπαιδευτικές αποστολές της ΕΕ.

Πηγή cnn.gr