Δημοσιεύουμε κείμενο τού Στέφανου Μακρίδη: 

Παρακολούθησα την ανακοίνωση του πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία θα δοθεί επίδομα 900€ στους υγειονομικούς υπαλλήλους και κοινωνικό μέρισμα σε συνταξιούχους και ΑΜΕΑ.


Για τους πρώτους είναι χιλιοειπωμένο οτι αξίζουν αυτά και άλλα τόσα. Εδώ όμως είμαστε για τα συμφέροντα του δικού μας κλάδου, ο οποίος για ακόμη μια φορά υπόκειται σε μια κατάφωρη αδικία, ξεχασμένος και παραγκωνισμένος ως ένα παιδί κατώτερου Θεού. Όλα αυτά όμως λίγο-πολύ γνωστά.

Ακόμα πιο γνωστά είναι ότι δεν ασκήθηκε καμία πίεση προκείμενου να δοθεί οποιαδήποτε επιβράβευση στο Αστυνομικό προσωπικό, είτε με μορφή αντίστοιχου επιδόματος, είτε με την πολυσυζητημένη αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Εδώ βέβαια η πολιτική ηγεσία μας διορθώνει και μας λέει ότι εμείς που την διεκδικούμε το κάνουμε με λάθος τρόπο, καθώς η συγκεκριμένη διεκδίκηση δεν αφορά επαγγέλματα με όριο ηλικίας, αλλά θα έπρεπε να στοχεύουμε στην επικινδυνότητα της εργασίας. Το γιατί δεν το αναγνωρίζει έστω με αυτόν τον τρόπο απορίας άξιον! Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι ο Αστυνομικός δεν είναι εκτεθειμένος στον covid-19 ή δεν έχει φορτωθεί εκτός από ένα σωρό πάρεργα και αυτό της επιβολής προστίμων και τον έλεγχο τήρησης των εξελισσόμενων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό. Μας έχετε ξεχάσει κύριοι, εμείς όμως είμαστε εδώ απολυτά εκτεθειμένοι και εξαιρετικά απροστάτευτοι.

Επανερχόμενος στα της Ένωσης Θεσσαλονίκης, έπειτα από κάποιους ασθενείς βρυχηθμούς διαμαρτυρίας στα πλαίσια του πλέον απαραίτητου λαϊκισμού περί αδικίας, εκλαμβάνω οτι θα μείνουμε πάλι με άδεια χέρια.

Σας ερωτώ λοιπόν η επέκταση της νυχτερινής αποζημίωσης από 48 σε 64 ώρες θεωρείται συνδικαλιστική επιτυχία και επιβράβευση;

Ή μια ακόμη αποτυχία και λανθασμένη διεκδίκηση υπό το πρίσμα ότι θα έπρεπε να απαιτούμε αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης και όχι το ήδη κουρασμένο προσωπικό να παραμένει ξάγρυπνο ακόμα περισσότερο.


ΜΑΚΡΙΔΗΣ Στέφανος

Αντιπρόσωπος της ΕΑΥΘ στην ΠΟΑΣΥ

Μέλος Ε.Μ.Α.Σ.


ΠΗΓΗ   bloko.gr