Μετέφερε τους μετανάστες με κλεμμένο Ι.Χ


Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής πλησίον του οικισμού Ροδίτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος περνούσε στο εσωτερικό της χώρας παράτυπους μετανάστες.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ο δράστης προηγουμένως δεν είχε συμμορφωθεί σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ έπειτα ακινητοποίησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, χωρίς να διστάσει βέβαια να αντισταθεί στον περιορισμό του.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί υπεξαίρεση την 29-6-2021 στο Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου, καθώς επίσης ότι το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 16-8-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι ο διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Ο κακοποιός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

ΠΗΓΗ   politic.gr