Συριακής καταγωγής είναι οι 68 μετανάστες που αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Παλαιόχωρα, καθώς το σκάφος που τους μετέφερε, ναυάγησε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα, με τη συνδρομή και διερχόμενου φορτηγού πλοίου.

Οι 68 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr και το βράδυ θα διανυκτερεύσουν σε αίθουσα του συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Κουντούρας.

Ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης, ανέφερε στο zarpanews.gr ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει σε αποδεκτές συνθήκες τους μετανάστες και πως η συγκεκριμένη αίθουσα αποτελεί λύση ανάγκης, καθώς οι άνθρωποι θα έπρεπε κάπου να μείνουν. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλη για μια τέτοια χρήση.

Από τους 68 ανθρώπους, οι 5 είναι γυναίκες και 3 παιδιά. Υπήρξαν 5 τραυματίες που χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες.


Εκτός από τους 68 ζωντανούς, περισυνελέγη και ένας νεκρός άνδρας, τη σορό του οποίου παρέλαβε γραφείο τελετών.

Επίσης εντοπίστηκαν δύο άτομα Ουκρανικής καταγωγής που θεωρείται πιθανό να εμπλέκονται στη διακίνηση και αναμενόταν να προσαχθούν.

Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.


Δεν έχει ξεκαθαρίσει, πού ακριβώς θα κατευθυνθούν οι μετανάστες τη Δευτέρα, με τη λογική να αναφέρει ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στα Χανιά, αλλά από τον δήμο Χανίων να αναφέρουν ότι δεν έχει προς το παρόν ζητηθεί η συνδρομή του.


ΠΗΓΗ   zarpanews