Στα χέρια της αστυνομίας το δίδυμο πίσω από τη φονική ληστεία σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη. Το στοιχείο που άνοιξε το δρόμο της εξιχνίασης. Δεν βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος…

Νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη και κρατείται ως δράστης της φονικής ληστείας με θύμα 44χρονο υπάλληλο, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή του έγινε το πρωί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο σπίτι όπου διέμενε. Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Κυριακής (07-11-2021), η σύλληψη του φερόμενου ως συνεργού του. Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, φέρονται να έχουν ομολογήσει τη ληστεία μετά φόνου που διέπραξαν. Ως εκτελεστής του 44χρονου υπαλλήλου, φέρεται ο 27χρονος Αλβανός που συνελήφθη το πρωί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το newsit.gr, η αντίστροφη μέτρηση για τις συλλήψεις, ξεκίνησε όταν βρέθηκε ένα αποτύπωμα στον τόπο του εγκλήματος. Διαπιστώθηκε πως ανήκει στον Έλληνα συνεργό του δράστη και είχε παραμείνει στα δεδομένα της αστυνομίας, καθώς το καλοκαίρι είχε προσαχθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν το βράδυ της Κυριακής να τον εντοπίσουν και να τον οδηγήσουν στην Ασφάλεια. Εκεί, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, υπέδειξε τον συνεργό και δράστη της δολοφονίας. Τον 27χρονο Αλβανό, που συνελήφθη το πρωί μέσα στο σπίτι που έμενε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Το όπλο του εγκλήματος, δεν έχει βρεθεί ακόμα. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να το πέταξαν μετά τη δολοφονία του 44χρονου υπαλλήλου. Επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία, αναμένονται εντός της ημέρας.

Οι κινήσεις πριν το έγκλημα

Ο δράστης μαζί με τον συνεργό του, πριν σκοτώσει τον 44χρονο στο ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη, περπατούσαν λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου επί της οδού Τριπτολέμου.

Όταν έφτασαν στη συμβολή με την Γρηγορίου Λαμπράκη ο δράστης έκανε αριστερά και πέρασε στο πεζοδρόμιο οπού βρίσκεται το ψιλικατζίδικο. Εισέβαλε με το όπλο στα χεριά σκοτώνοντας τον 44χρονο.

Στη συνέχεια τρέχοντας διέφυγε ξανά προς την οδό Τριπτόλεμου εκεί οπού είχε κατευθυνθεί και το άτομο που ήταν νωρίτερα μαζί του. Αυτά είναι γνωστά μέχρι στιγμής, βάσει και του βιντεοληπτικού υλικού που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ


ΠΗΓΗ   newsit.gr