Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Συνοριοφύλακες - Οι Φρουροί του Β. Αιγαίου (fotos)Πλησιάζοντας στην δύση του 2021, ήρθε η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό και την αυτοκριτική μας, για την χρονιά που φεύγει, σε ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή των νέων Συνοριακών Φυλάκων στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας αλλά και με την διαχείριση των μεταναστών στο νησί μας .

Η ανάγκη μιας μόνιμης και πιο ουσιαστικής λύσης, με μοναδικό σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, έφερε την πρόσληψη160 νέων Συνοριακών Φυλάκων στην ΔΑ Χίου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, νέοι, μόνιμοι κάτοικοι Χίου, μιας και προϋπόθεση της πρώτης φάσης, της αδιάβλητης διαδικασίας του ΑΣΕΠ ήταν η εντοπιότητα. Εως την δεδομένη χρονική περίοδο η φύλαξη των συνόρων μας αλλά και η διαχείριση του προσφυγομεταναστευτικού ζητήματος στο νησί μας, ήταν αποκλειστική ευθύνη του μόνιμου αστυνομικού προσωπικού της ΔΑ Χίου με την συνδρομή μιας μικρής δύναμης αποσπασμένων από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, πως η υπάρχουσα δύναμη της ΔΑ Χίου, υπερέβαλε εαυτόν, όλα τα προηγούμενα χρόνια για να διατηρήσει το ύψιστο αγαθό του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε υψηλά επίπεδα.

Η προσθήκη των νέων Συνοριακών Φυλάκων, στο πλαίσιο μιας κοινής στρατηγικής κουλτούρας με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση, για την διαχείριση του προσφυγομεταναστευτικού στο σύνολο του, ήταν η μόνιμη και πιο ενδεδειγμένη λύση στην παρούσα συνθήκη που είχε διαμορφωθεί.

Ο ενεργός ρόλος των Συνοριακών Φυλάκων αλλά και ο επαγγελματισμός, η ευσυνειδησία και η ανάγκη μας να προστατέψουμε τον τόπο μας, σε συνδιασμό της συνεργασίας που αναπτύχθηκε με όσες υπηρεσίες εμπλέκονται στον κοινό αυτό σκοπό, είναι γενικά παραδεκτό, ότι έχει επιφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το προσφυγομεταναστευτικό θα μας απασχολεί ως κοινωνία για τις επόμενες δεκαετίες.

Εμείς θα είμαστε εδώ για να το διαχειριστούμε.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΧΙΟΥ 


Photographer K. Kotanidis

bordernews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου