Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση Συνοριοφυλάκων στην Κω με Σχοινά και Μηταράκη - Τι ειπώθηκε για την μονιμότητα των Συνοριακών Φυλάκων (fotos)


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 27-11-2021 τα εγκαίνια της κλειστής ελεγχόμενης δομής στην Κω, παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.


Το παρόν στα εγκαίνια στη Κω έδωσαν ο Αντιπρόεδρος Ζαϊμάκης Εμμανουήλ και Οργανωτικός Γραμματέας Ρώτας Ιωάννης της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου, οι οποίοι και είχαν προσωπικές συναντήσεις με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη  καί τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Συμφωνία με αποκλειστικές πληροφορίες του bordernews.gr , στη συζήτηση που έλαβε χώρα μεταξύ των κ.κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του Υπουργού Νότη Μηταράκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου τέθηκαν οι ανησυχίες των συνοριακών φυλάκων όσον αφορά το μέλλον τους, με πρωτευούσης σημασίας την μονιμοποίηση τους.

Μάλιστα λόγο της ΣΦΟΧ που έχουν υπογράψει, έχουν προκύψει και επιμέρους προβλήματα όπως η μη δυνατότητα χρήσης άδειας ανατροφής τέκνου στους συνοριακούς φύλακες .

Σε απάντηση του ο κ. Σχοινάς εξήρε το έργο που προσφέρουν οι νέοι συνοριακοί φύλακες και ότι είναι απαραίτητοι και για την λειτουργία αυτών των δομών αλλά και ότι συμβάλουν μέγιστα στη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και Ευρωπαϊκά σύνορα. Ο κ. Μηταράκης συνεχάρη εκ μέρους του ,τους συνοριακούς φύλακες για την άριστη συνεργασία που έχουν , για την άψογη λειτουργία των ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ, και τους ενημέρωσε να μην ανησυχούν όσο αφορά για την μονιμοποίηση τους, γιατί αυτό είναι κάτι που θα γίνει και θα επιλύσει και τα επιμέρους θέματα που έχουν προκύψει.

Επίσης , οι κ.κ. Ρώτας και Ζαϊμάκης είχαν συναντήσεις και με στελέχη της Europol με τους οποίους έχουν άψογη συνεργασία με τους συνοριακούς φύλακες της Κω , καθώς και με τους Γ.Π.Α.Δ Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγο ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗ Εμμανουήλ, τον συντονιστή δυνάμεων ΚΥΤ- ΠΡΟΚΕΚΑ Α/Α' Πολυγένη Βασίλειο, καθώς και με άλλους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια, της εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας.


bordernews.gr 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου