Σε εξέλιξη ευρεία κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιείται από τις τρεις περίπου τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή της Φολεγάνδρου, ύστερα από τη βύθιση σκάφους με μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν 12 μετανάστες από πλοίο του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι μετανάστες που αγνοούνται.

Κατά την αρχική δήλωση των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά περίπου 32 άτομα, ενώ κατά δήλωση ενός εκ των διασωθέντων επί του σκάφους επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη.


Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Πηγή debater.gr