Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των Χριστουγέννων για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.


Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν επικεφαλής αξιωματικοί από όλες τις περιοχές της χώρας, προκειμένου οι έλεγχοι να είναι σαρωτικοί όχι μόνο στην Αττική αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.

Ενδεικτικό είναι ότι τις γιορτινές ημέρες θα συμμετέχουν στα μέτρα 2.500 περισσότεροι αστυνομικοί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Συνολικά 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καθυστερήσει η διάδοση της μετάλλαξης «Όμικρον», καθώς υπάρχουν φόβοι για υπερ-μετάδοση τις γιορτινές ημέρες. Στους δρόμους θα βρίσκονται μικτά κλιμάκια ελέγχων (αστυνομικών, περίπου 300 στελεχών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, δημοτικών αστυνομικών).

Στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα κλαμπ, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς είναι να ελέγχουν εντός των καταστημάτων τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και τον αριθμό των ατόμων που συγκεντρώνονται σε κλειστούς χώρους.

Η κορύφωση των ελέγχων θα λάβει χώρα κατά την παραμονή των Χριστουγέννων, ανήμερα των Χριστουγέννων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται στα μέτρα είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, συμμετέχει στις σχετικές συσκέψεις. Στο κέντρο της Άμεσης Δράσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι βάρδιες θα είναι τέτοιες που να μπορούν να «σηκώσουν» τη διαχείριση εκατοντάδων τηλεφωνημάτων. Στόχος είναι σε περίπτωση καταγγελιών το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. να μπορεί να ανταποκριθεί στην διεκπεραίωσή τους. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης καταγγείλει ότι κάποιο κατάστημα δεν προχωρά στον έλεγχο πιστοποιητικών, να μπορούν περιπολικά να φτάσουν στο σημείο και να ελέγξουν την ορθότητα της καταγγελίας.


ΠΗΓΗ newsbomb.gr